Jarabáček sklidil aplaus a postupuje do soutěže ve Strážnici

09.04.2013 20:34

 

                           ...napsali o nás.....
V neděli 7. dubna v mikulovském kině soutěžily soubory z Podpálaví v oblastním kole přehlídky dětských národopisných souborů Jihomoravského kraje.

Soutěž zahájil valtický soubor Borověnka v doprovodu cimbálové muziky Valtičánek a předvedli vystoupení Škola. S podobnou tématikou školáků a her se v pásmu Na školu představil domácí dětský soubor Palavěnka v doprovodu malé cimbálové muziky při Základní umělecké škole v Mikulově. 

Jarabáček z Drnholce svým vystoupením Na jarmarku sklidil v hledišti velký aplaus a stal se favoritem odborné poroty i veřejnosti. Přehlídku zakončil v mikulovský národopisný soubor Palavánek s programem V Jevišovce u Dyje, doprovodnou muzikou byla cimbálovka Kolík. 

Výkony zúčastněných souborů hodnotila odborná porota ve složení Hana Štanclová, Hana Dobrovolná, Kateřina Kovaříková, Ivo Urban a Milan Zelinka. „Děkujeme všem souborům za účast a profesionální výkony, jsme rádi, že lidová hudba má tolik nadějného dorostu. Jarabáčku přejeme v krajském kole 28. dubna ve Strážnici hodně štěstí,“ sdělil při vyhlášení výsledků předseda poroty Ivo Urban. 

„Děkujeme všem zúčastněných souborům za krásná vystoupení a velký kulturní zážitek,“ dodala za pořadatele, Národopisný spolek Pálava a Regionální sdružení Mikulovsko, paní Marie Dostálová.